En sprød og forfriskende hvidvin fra vulkanøen Santorini med udtryksfulde blomsteraromaer og en delikat frugtsmag.
Santorini Nykteri Dry White Wine er en sprød og forfriskende hvidvin fra den vulkanske ø Santorini i Grækenland. Den er lavet på en blanding af druerne Assyrtiko, Aidani og Athiri, som alle er hjemmehørende på øen.
Vinen har en klar citronfarve og udtryksfulde blomsteraromaer af jasmin, sammen med grønne frugter som grønne æbler og pærer. I smagen er den tør med en sprød, forfriskende syre, der er i god balance med de delikate blomster- og frugtsmage. Kun et elegant strejf af egetræ bidrager til den overordnede balance. Vinen har en lang og behagelig eftersmag.
Santorini Nykteri Dry White Wine er en alsidig vin, der kan nydes alene eller sammen med en række forskellige fødevarer. Den er især velegnet til fisk og skaldyr, ost og sommerretter.
Her er nogle forslag til mad, der passer til Santorini Nykteri Dry White Wine:
- Grillet fisk eller skaldyr
- Rejer med scampi
- Hummerrulle
- Gedeostsalat
- Græsk salat
- Grillede grøntsager
- Kyllingesouvlaki
- Pasta med pesto
Santorini Nykteri Dry White Wine serveres bedst afkølet ved en temperatur på 10-12°C.
Nyd det!
Stil: Tør hvidvin
Appellation: Beskyttet oprindelsesbetegnelse Santorini
Varianter: 85% Assyrtiko, 10% Athiri, 5% Aidani
Vinifikation: Klassisk hvid vinifikation
Lagring: 3 måneder i medium toast franske egetræsfade
Beskrivelse: Citronfarve. Udtryksfulde blomsteraromaer i næsen sammen med grønne frugter som grønne æbler og pærer. I smagen er den tør med en sprød, forfriskende syre, som er i god balance med de delikate blomster- og frugtsmage. Et elegant strejf af egetræ bidrager til den overordnede balance. Lang eftersmag.
Mad: Grillet eller stegt fisk eller retter med hvidt kød
Smagningsnoter
Traditionelt blev Assyrtiko og en smule Aidani og Athiri druer presset
natten efter høsten for at give den berømte Nykteri (står for
staying up all night) vin.
En klar citronfarve af medium intensitet. Udtryksfulde blomsteragtige aromaer af jasmin
i næsen, sammen med grønne frugter, såsom grønne æbler og pærer på en vanilje
baggrund. I smagen er den tør med en sprød og forfriskende syre, der er i god
balance med de delikate blomster- og frugtsmage. Et elegant strejf af egetræ bidrager til den overordnede
balance. Lang og behagelig eftersmag.
Teknisk info
Alkohol i volumen (%): 14,1 Total surhedsgrad (gr vinsyre/lt): 5,8
Restsukker (gr/lt): 1,85 pH: 2,9
Vinmarken
Beliggenhed: Oia, Megalochori
Højde: Op til 400 meter
Vinstokkenes alder: 50 år i gennemsnit
Prøjningsmetode: "Kouloura" (kurvformet)
Plantetæthed: 2.000 - 2.300 vinstokke/ha
Udbytte/ha: 3.500 kg
Vinfremstilling
Høst: håndplukket mellem 10.-20. august. Klassisk hvid vinificering.
Tapning, skindkontakt i 6 timer. Skånsom pneumatisk presning. Gæring
temperatur ved 16-17°C.
Lagring: 6 måneder i 5 tons franske egetræsfade
Total produktion: 40.000
Velegnet til vegetarer og veganere