Traditionelt bruges citronverbena som drik mod fordøjelsesbesvær, mavesmerter, diarré og colitis. Den kan også hjælpe, når vi lider af migræne eller dårlig ånde.
Citronverbena blev bragt til Europa af spanierne fra Argentina og Chile i slutningen af det 17. århundrede. I Grækenland fandt den et meget velegnet klima, hvor den blomstrede og blev meget udbredt.
Madlavning
Citronverbena giver en citronagtig duft, uanset hvor den bruges, og er et ideelt krydderi til fisk, fjerkræ, salater, supper og marinader. Vi kan også bruge den i forskellige desserter og til at lave forfriskende sorbeter, is, frugtsalater og drinks. Endelig kan vi bruge den i en række infusioner i stedet for citroner eller bruge den, enten for sig selv eller med lidt mælk eller honning.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt bruges citronverbena som drik mod fordøjelsesbesvær, mavesmerter, diarré og colitis. Den kan også hjælpe, når vi lider af migræne eller dårlig ånde. Det er et fremragende beroligende middel, og det har antioxidantegenskaber, hvilket kombineret med den fine citronsmag gør det til en god drik til natten. Citronverbena er vanddrivende, hvilket gør den til en værdifuld allieret for dem, der lider af nyresten eller af væskeophobning, der fører til cellulite. Når det kombineres med motion og en ordentlig kost, kan det hjælpe med vægttab, men vi skal være forsigtige med ikke at drikke mere end to kopper om dagen og stoppe med at tage det i to uger efter to ugers brug, og det er bedst, at vi ikke tager det i mere end otte uger på et år.
Det bør helt undgås under graviditet og af dem, der lider af hypotension.