Kapnias White høstes fra vores Zygos-vinmark, 350 meter over havets overflade, og er vores hvidvinssort med det laveste udbytte.
Høstet fra vores Zygos-vinmark, 350 meter over havets overflade, er Kapnias White vores hvidvinssort med det laveste udbytte. Der bruges ingen vandingssystemer på denne vingård for at øge koncentrationen. Efter gæring og modning i 8 måneder i franske egetræsfade ved batonnage-metoden, ligger denne vin 12+ måneder i kælderen.
Den smager af den mest velformulerede røgede Chardonnay, og vores Kapnias-hvidvin nydes bedst inden for de næste 5-10 år.
Næse
Udtalt aroma af tropiske frugter, mandler, smør, ristet brød, karamel og vanilje.
Smag
Meget komplekse smagsnuancer bekræfter næsen. Cremet tekstur, afbalanceret syre, fyldig krop, udtalt smag og lang finish. Lagring tilføjer nogle tertiære karakteristika som tørre frugter og karamel.
Serveres bedst ved 10-13ºC.
Mere information
Producent</td</tr</tr</td</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr</tr
|
Hatzimichali (Estate) |
Producentens beskrivelse | Varietalsammensætning: 100% Chardonnay Origin: Udelukkende fra 25 hektar, fra den udvalgte vingård "Zygos", en del af vores privatejede vingård i Atalanti Lokridas. Vinifikation: Gæringen foregår i nye, franske egetræsfade med en kapacitet på 228 liter. Den forbliver i dem til modning i 8 måneder i kontakt med gæren, idet der anvendes lejlighedsvis omrøring (bâtonnage-teknik), hvilket øger kompleksiteten og rigdommen af aromaer. Smagning: Lys, gylden-gul farve.Charmerende og flerlags aromatisk ensemble domineret af den blide tilstedeværelse af træ. Aromaer af eksotiske frugter, fersken og nektarin blander sig harmonisk med aromaer af vanilje, honning, karamel og ristet brød. Rig, fedtet i munden med en fløjlsagtig, næsten cremet tekstur, vidunderlig struktur og fremragende balance, rigelig frugt og en imponerende smøragtig finish. Lagringskraft: Viser stor lagringsevne. Nyd den nu eller inden for de næste 5-6 år. Servering: Nyd den afkølet, ved 12-14 °C. Harmoni: Dens komplekse smag søger rige retter. Ledsag den med hummer kogt i smør, fed fisk med sauce eller grillet, hvidt kød med rige saucer og halvhårde gule oste. |
---|
Farve | Hvid |
---|
International sort | Chardonnay |
---|
Kvalitetskategori | Atalanti Valley PGE |
---|
Afgrøde | |
---|
Land | Hellas |
---|
Mængde | 750ml |
---|
|
Flaske | 0.75lt |
---|
|
Tørhed | Tør |
---|
|
Tilstand | Mild |
---|
Alkohol | 14% |
---|
Hvornår skal den drikkes | Opbevar den i 2-3 år |
---|
Smagskarakter | Rige og fyldige hvidvine |
---|
Passer perfekt til | Grillet blæksprutte, røgede oste, stegt kylling med kartofler, frisk grillet fisk |
---|
Dragter med | Ovnstegt fjerkræ, mager grillet fisk, fed grillet fisk |
---|
Diskrimination | 2010 I Saint Lager, Bourgogne, strålede stjernerne fra den kosmopolitiske Chardonnay-sort i den 17. Chardonnay du Monde-konkurrence. Blandt 887 Chardonnays fra 37 lande, der konkurrerede, modtog kun 65 den højeste udmærkelse, guldmedaljen, og en af dem bar den græske kvalitetssignatur fra Hatzimichalis Estate!Kapnias Lefkos Ktima Hatzimichalis 2008-'Ambelotopi Zygos' kom ind i panteonet af "kronede" vine ved at modtage guldmedaljen og efterlod sin særlige karakter til at charmere de dommere, der smagte den. |