Traditionelt bruges timian som te til at lindre hoste, snue og tarmproblemer. Den har antiseptiske, svampedræbende og antikoagulerende egenskaber, som gør, at den kan bruges som gurglemiddel mod halsbetændelse, laryngitis og andre problemer i halsområdet.
Thyme har været kendt og brugt siden oldtiden af grækere, romere og egyptere, med referencer til dets kvaliteter af Plinius og Dioscoredes. I det gamle Grækenland blev det brugt af kulinariske, medicinske og religiøse årsager, da de brændte det som røgelse i deres templer og helligdomme på grund af dets velduftende natur. Egypterne brugte den til balsamering af deres døde, og romerske soldater badede i den for at forbedre deres mod.
Madlavning
Thyme har en intens, let krydret smag, så vi skal være forsigtige med at bruge den. Den kan ledsage kød, fjerkræ, fisk, saucer, bælgfrugter og oste. Det er en krydderurt, som vi bør bruge fra starten af madlavningen, så den har tid til at frigive sin aroma, og den er også meget velegnet til marinering. Den kan kombineres med salvie og rosmarin, især i bagt og grillet kød.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt bruges timian som te til at lindre hoste, snue og tarmproblemer. Den har antiseptiske, svampedræbende og krampestillende egenskaber, som gør, at den kan bruges som gurglemiddel mod halsbetændelse, laryngitis og andre problemer i halsområdet. Den menes også at styrke og stimulere sindet.