Kastanjetræets blomsterhonning er rig (måske den rigeste af alle) på sporstoffer som kalium, magnesium, mangan og barium, men også på fruktose og tanniner på grund af kastanjetræet.
Kastanjetræets blomsterhonning er rig (måske den rigeste af alle) på sporstoffer som kalium, magnesium, mangan og barium, men også på fruktose og tanniner på grund af kastanjetræet. Denne honning indeholder et stort antal pollenkorn, som giver den en meget stærk smag. Det er en af dens største fordele, fordi den stærke tilstedeværelse af pollen øger dens næringsværdi. Den får os til at svede, den hjælper blodcirkulationen, og den er også en rigtig god "tonic"...
Derudover har den styptiske, desinficerende og helbredende egenskaber, der er særligt nyttige i urinvejene og fordøjelsessystemet, og som har en antimikrobiel virkning på tarmen. Det anbefales til alle, der træner, ældre og folk, der har problemer med prostata eller prostatitis. Det kan også fungere som et styptikum i tilfælde af dysenteri.
<Kastanjetræets blomsterhonning kombineret med særlige æteriske olier, propolis og pollen giver "propolishonning" (Arohoney, Aromiel, Amelia), som er produkter med høj næringsværdi ved en lang række sygdomme.
Den krystalliserer i lang tid. 1,5 - 2 år.
Det er en honning af blandet oprindelse, af kastanjetræer, blomsternektar og honningsekretioner. Videnskabeligt set er den dog placeret i kategorien "blomsterhonning" på grund af dens fysisk-kemiske egenskaber (dens sukkerarter er mod uret). Når biavlerne ønsker at styrke bisværmene, tager de dem med til kastanjetræet. Bierne elsker kastanjetræets blomster, de bliver stimuleret, og snart bliver de aggressive omkring deres bikube. De samler "nektar" hver dag indtil sent, selv efter solnedgang.
I vores land er kastanjetræets blomsterhonning desværre ikke særlig kendt. Men den er velkendt og meget efterspurgt for sine gavnlige egenskaber på markederne i Centraleuropa og Rusland.
Forslag:
- Prøv at putte et par dråber kastanjeblomsthonning på moden og lagret ost. Du vil blive forbløffet over den smag, der opstår.
- Tag det i drinks som "Faskomilo" eller "Faskomilo med "Mountain tea". Du vil opdage harmonien mellem denne "bitre" smag af "Faskomilo" og "Kastanjetræets blomsterhonning".